Päällys: Markko Taina
 

Lehtolainen, Leena: Tuulen puolella
Tammi 1998, ISBN 978-951-31-1289-9

Maria Kallio on palaamassa äitiyslomaltaan Espoon poliisin väkivaltajaoksen päälliköksi. Viimeisenä vapaaviikonloppunaan hän purjehtii miehensä ja tyttärensä kanssa Rödskärille, Espoon eteläisimpään saareen. Linnoitussaari kiinnostaa Mariaa, koska hänen entinen poikaystävänsä Lintumies-Harri on kuollut siellä tapaturmaisesti edellissyksynä. Eikä Maria ole ainoa, jota Harrin kuolema vaivaa: saaren omistaja Anne Merivaara pyytää häntä ottamaan tapauksen uudelleen esille.

Maria saa huomata että rikoskomisariona hän seisoo tuulisella paikalla. Huolta aiheuttavat niin oudosti käyttäytyvä kollega Pertti Ström kuin ympäristöaktivistiryhmän iskut eri puolille Espoota. Ja kun Juha Merivaara löytyy Rödskäriltä kuolleena tasan vuosi Harrin kuoleman jälkeen, ei kyseessä voi olla pelkkä sattuma. Kuka halusi päästä eroon ekomaaleja valmistavan yrityksen toimitusjohtajasta? Hänen vaimonsa Anne, vihreätukkainen eläinaktivistipoika vai tytär, joka seurustelee isänsä ikäisen oopperalaulajan kanssa? Vai onko syyllinen Merivaaran velipuoli, maailmanympäripurjehtija Mikke Sjöberg, Marian mielestä aivan liian kiinnostava mies?

Tutkinnan edistyessä Maria joutuu kovemmalle kuin koskaan ennen. Hän törmää mitä erilaisimpiin käsityksiin siitä, kuka oikeastaan on luonnon ja oikeudenmukaisuuden asialla. Ja kun Kauklahden pelloilla palaa, Maria joutuu miettimään, millä puolella hän oikein on.

TV-sarja Rikospoliisi Maria Kallio

Kylmä toukokuu -kuunnelmasarja

Käännökset:

Kiinan kielelle
Kääntäjä: Xi Mei-Fang
Sichuan, 2002

Ruotsin kielelle
Vändpunkten
Kääntäjä: Marjut Markkanen
Albert Bonniers Förlag, 2004

Saksan kielelle
Der Wind uber den Klippen
Kääntäjä: Gabriele Schrey-Vasara
Rowohlt, Rororo-sarja, 2004

Puolaksi
Pod wiatr
Kääntäjä: Edyta Jurkiewicz. 
Slovo/obraz terytoria, 2011.

Tsekin kielelle
Ostrov s majakem
Kääntäjä: Jitka Hanusova. 
Nakladatelstvi Hejkal, 2009.