Lehtolainen & Viitanen: Taitoluistelun lumo
Paasilinna 2010, ISBN 9789525856101

Lähivuosien huikea kilpailumenestys sekä naisten yksinluistelussa että muodostelmaluistelussa on tehnyt taitoluistelusta yhä suositumpaa ja seuratumpaa.

Mutta mihin kaikkiin osa-alueisiin taitoluistelun lumo ja tenho oikein perustuu? Lajin katsojissa on paljon sellaista väkeä, jotka eivät muusta urheilusta piittaa. Onko taitoluistelu siis paitsi urheilua, myös taidetta? Mikä merkitys on urheilusuorituksen ulkopuolisilla tekijöillä, vaikkapa luistelijan valitsemalla musiikilla, liikekielellä tai puvun helman mitalla? Ja mihin vuonna 2005 käyttöön otettu uusi pisteidenlaskujärjestelmä oikein perustuu?

Taitoluistelun lumo on jokaiselle taitoluistelua rakastavalle tai satunnaisesti seuraavalle tarkoitettu perusteos, joka vastaa näihin kysymyksiin, mutta myös moniin muihin. Lukija oppii erottamaan toisistaan hypyt ja piruetit sekä saa lisätietoa siitä, mitä on luistella yksin, kaksin tai joukkueessa.

Taitoluistelun lumo näyttää niin lajiin kuuluvan glamourin kuin sen rankan, jopa hengenvaarallisen puolen. Se kertoo myös siitä, kuinka laji luo ystävyyttä yli mantereiden rajojen ja mitä kuuluu takavuosien luistelijalegendoille. Teksti ja kuvat käyvät vuoropuhelua ainutlaatuisen havainnollisella tavalla.

VUODEN 2010 urheilukirja , lehdistötiedote 1.2.2011 (pdf)

Suomen Urheilumuseo


 
       
 

Leena ja Kaisa Ykkösen Aamu-TV:ssä 21.10.10

Kirjaesittely Paasilinnan sivulla