"Huomasin tätä kirjoittaessani, että monilla kirjojeni henkilöillä on ollut joku teemabiisi. Kuuntelin näitä kappaleita uudestaan luetteloa kootessani, ja kummasti ne veivät takaisin kirjoitusmielentilaan.

Musiikki on tietysti henkilökohtainen kokemus ja herättää eri ihmisissä eri tunnetiloja, mutta toivottavasti kirjoissani kuullut kappaleet antavat lukijallekin lisämaustetta teksteihini."

MUUT SOUNDTRACKIT

Klassiset

Rock

 

 

 

 

TAPPAVAN SÄTEEN BONUSSINGLE

Levyillä on usein bonussinkkuja, joten tällä soundtrackilla bonuksena olisi Tappavan Säteen kappaleet, rock-puolelta Juice Leskisen Syksyn sävel sekä Klovni heittää veivin (säv. Mikko Alatalo).

Maria Kallio tuo kirjaan mukaan kunnon punkkia. Hän kuuntelee Ebba Grönin Scheissea ja Mental Istidiä viedessään Sädettä poliisilaitokselta kotiin.

Säde pitää pehmeämmästä musiikista ja hyräilee Siegmannin, Clarksonien ja Saukin Suklaasydäntä , koska hän on Bumtsibumin vakiokatsoja.

Tappavan säteen musiikkiin kuuluu myös hautajaisvirsi Sen suven suloisuutta, Bachin Maan matkaltain kun lähden , jota lauletaan myös Ensimmäisessä murhassani ja soitetaan uruilla Luminaisessa, sekä hieno ortodoksinen pääsiäistropari Kristus nousi kuolleista.

Myös joululaulut Oi jouluyö ja Maa on niin kaunis – ehkä jälkimmäinen sekä klassisen kuoron että Juice Leskisen versiona! – ja Taas kaikki kauniit muistot Jorma Hynnisen laulamana.

Hynninen on ilmeisesti sekä Säteen että Marian suosikkibaritoni, niin minunkin.
Sinkulle pitäisi myös ottaa koko J.S. Bachin Johannes-passio , mutta ei se mahdu.
Ehkä voisi ottaa alttoaarian Es ist vollbracht .

----------------------------------------------------------------

Miksi juuri nämä kappaleet Tappavassa Säteessä, Leena?

"Säde laulaa lähinnä klassista kuoromusiikkia, hän ei rokkia tunne. Bachin Johannes-passio on matka pimeydestä valoon kuten romaaninikin, ja Bachia kuunnellessa alkaa uskoa, että passion kertoma on totta. Säde löytää kirjan lopussa jälleen hukassa olleen Jumalansa.

Kuulin vuosien jälkeen Klovni heittää veivin –biisin juuri, kun olin aloittamassa Tappavan säteen kirjoittamista. Oli Kuparisydän–näytelmän vihonviimeinen esitys Outokummun Vanhalla Kaivoksella, ja Jaskan bändin pojat virittelivät kaivosmäellä. "Tämä on Säteen biisi!" ajattelin heti.

Syksyn sävel , vanha suosikkini, tuli mukaan, koska se sopi kirjan syksyyn, ja koska kirjan Kallekin pitää Juicesta."