"Huomasin tätä kirjoittaessani, että monilla kirjojeni henkilöillä on ollut joku teemabiisi. Kuuntelin näitä kappaleita uudestaan luetteloa kootessani, ja kummasti ne veivät takaisin kirjoitusmielentilaan.

Musiikki on tietysti henkilökohtainen kokemus ja herättää eri ihmisissä eri tunnetiloja, mutta toivottavasti kirjoissani kuullut kappaleet antavat lukijallekin lisämaustetta teksteihini."

MUUT SOUNDTRACKIT

Tappava säde

Rock

 

 

 

 

MARIA KALLIO -KIRJOJEN KLASSISET KAPPALEET

 1. Toivo Kuula: Virta venhettä vie
  - Kuulan muokkaama Eino Leinon runo on Ensimmäinen murhani –kirjan interteksti ja toistuu lukujen motoissa. Sitä myös lauletaan kirjassa usein.
 2. Jean Sibelius: Sydämeni laulu
  - Soi Jukan hautajaisissa Ensimmäisessä murhassani. Olen laulanut sitä nuoren ihmisen hautajaisissa, ja se oli yksi elämäni rankimpia kokemuksia
 3. W.A. Mozart: Lacrimosa Requiemista -synnintuntoisen murhaajan kappale
  Fusco-Saukki: Kertokaa se hänelle Mauno Kuusiston esittämänä
  - Ei tämä oikeastaan klassista musiikkia ole, mutta klassikko. Harmin paikan Sannan tunnuskappale.
 4. Giuseppe Verdi: Filip II:n aaria Ella giammai m´amò oopperasta Don Carlos
  - Kuparisydämessä sen laulaa Jaakko Ryhänen, joka ei kuulemma ole levyttänyt aariaa. Tätä soundtrackia varten saisi levyttää! Upea, traaginen bassoaaria.
 5. Olli Pohjola: Kuparisydän
  - Kesäkuussa 1998 kuollut ystäväni Olli sanoitti ja sävelsi Kuparisydän–kirjan pohjalta hienon, vaikean laulun, josta on olemassa hänen oma tulkintansa.
 6. Frederick Chopin: Etydi opus 10 nro 12 eli Vallankumousetydi
  - Luminaisen Niina soittaa Chopinin vaikeaa etydiä ja myöhemmin synkkäsävyistä poloneesia. Niina rakastaa dramatiikkaa, ja sitähän Chopinin musiikista löytyy.
 7. Domenico Scarlatti: Sonaatti e-molli K 394
  - Antilla on tapana soittaa Scarlattia. Iida-vauvan synnytyshuoneessa soi Scarlattin musiikki rauhoittamassa niin synnyttäjiä kuin syntyvää. Voisi olla moni muukin Scarlattin sadoista teoksista. Soitetaan cembalolla, tulkitsijana Scott Ross.
 8. Jean Sibelius: Den första kyssen
  - Tuulen puolella –kirjan Riikan lempilaulu. Jussi Björling voisi esittää tämän.
 9. Franz Schubert: Wegweiser (Tienviitta) laulusarjasta Winterreise
  - Maria kuuntelee Winterreisea, ja tämän laulun kohdalla hän viimein pystyy itkemään Strömin kuolemaa. Esittäjänä tietysti Jorma Hynninen.
 10. Erkki Salmenhaara: II osa laulusarjasta Kuun kasvot
  - Pentti Saarikosken mukaelma Velisurmaajasta. Tuulen puolella –kirjan avainbiisi, surullinen, kaunis sekakuorokappale.
 11. Aulis Sallinen: Topin arioso oopperasta Punainen Viiva
  - Kommentoi Ennen lähtöä –kirjassa äänioikeuden tuloa ja myös sitä, miksi nykyään niin monet jättävät oman äänioikeutensa käyttämättä. Hynninen sen tietysti laulaa.