Päällys: Markko Taina
 

Lehtolainen, Leena: Rivo Satakieli
Tammi 2005, ISBN 951-31-3386-9

Jorvin sairaalaan tuodaan pahasti viillelty vähäpukeinen nainen. Maria Kallion epäilykset kytköksestä maksullisen seksin maailmaan heräävät kunnolla seuraavana päivänä, kun tunnettu prostituoitu murhataan suorassa televisiolähetyksessä.

Julkkisprostituoitu Lulu Nightingale on tarjonnut seksipalveluja Rivo Satakieli -studiossaan, jonka asiakkaisiin lukeutuu myös yhteiskunnan nokkahenkilöitä. Murhatun prostituoidun ovat tavanneet hämärissä merkeissä myös vaikutusvaltainen televisiojuontaja Ilari Länsimies ja KRP:n komisario Lasse Nordström.

Maria Kallion ja hänen alaistensa tutkimuksia haittaa reviiritaistelu keskusrikospoliisin alamaailmaoperaation kanssa. Kaiken lisäksi henkirikoksia tulee lisää. Maria Kallion elämää ei tee helpommaksi myöskään se että hänen aviomiehensä Antti viihtyy niin hyvin työpaikallaan Vaasassa.

“Seuraava kaappi oli täynnä kenkiä, joukossa myös Nokian kumisaappaat ja keltaiset puukengät. Kolmannessa kaapissa oli peruukkeja ja naamioita sekä aikuisten vaippoja ja litran vetoinen, isotuttinen muovipullo. Neljäs kaappi oli järjestetty kuin purjehdus- ja rautakaupan hyllyt: köysiä, kettinkejä, lukkoja, viidet erilaiset käsiraudat ja yhdet jalkaraudat. Piiskat ja nipistimet olivat päätykaapissa, kuten myös ulosvedettävä vaunu, jossa oli cd-soitin ja pieni televisio videoineen. Kaikki oli hyvässä järjestyksessä, tavarat oli helppo löytää. Silti huoneessa oli omituinen tunnelma, aivan kuin siellä jaetut lyönnit ja suudelmat olisivat jääneet kaikumaan seiniin, kuin eri ruumiiden eritteet olisivat edelleen tuoksuneet.”

Äänikirja ( 9 cd:tä )
Lukijana Erja Manto
Kuuntele ääninäyte (Tammen sivulta)

Käännökset

Ruotsin kielelle
Studio Näktergalen
Kääntäjä: Marjut Markkanen
Albert Bonniers Förlag, 2007

Saksan kielelle
Wer sich nicht Fügen wil
Kääntäjä: Gabriele Schrey-Vasara
Kindler 2007